PODNO GREJANJE

PODNO GREJANJE

Zašto podno grejanje?

Zato što je podno grejanje  najzdraviji, najefikasniji, najpouzdaniji i najdugotrajniji 

sistem zagrevanja objekta

b_0_250_16777215_00_images_1-Rehau_podno_grejanje_zidno.jpg

     b_220_160_16777215_00_images_6.jpgb_220_160_16777215_00_images_Podno_grejanje_plastenika-2.jpg      

 

  

 

 

 

 

 

 

 

       

 

          Usled ravnomerne raspodele toplote po celokupoj površini grejanog prostora i najmanje razlike temperature između vazduha u prostoru  i grejnog tela ( u ovom slučaju poda), smanjuje se brzina strujanja vazduha i samim tim podizanje prašine i svih štetnih čestica.

         Nema neprijatnih zona, kao kod radijatorkih sistema, kada se u zoni oko radijatora oseća povišena temperatura, dok sa druge strane prostorije imate osećaj pothlađivanja, posebno sa strane spoljnih zidova.

         Kod dobro regulisanih sistema podnog grejanja, temperatura površine poda ne prelazi 28-30 stepeni, tako da ne može nikako škoditi zdravlju, a stvara se i veoma prijatan osećaj umerenog, ravnomernog isijavanja toplote, koja se i u visinskim zonama prostorije pravilno raspoređuje.

 

         Kada se sistemski kvalitetno uradi podno grejanje, sa kvalitetnom i preciznom regulacijom, najpoželjnije prema spoljnim uslovima, dobija se veoma efikasan sistem, koji u odnosu na radijatorski može mnogo uštedeti.

         U kombinaciji sa sevremenim uređajima, kao što su kvalitetne TOPLOTNE PUMPE, sa dobrom regulacijom takvi sistemi predstavljaju najjefikasniji sistem grejanja (moguće i hlađenje, preporučeno za prodajne, poslovne objekte).

 

         Ako je oprema koja se koristi pri izradi sistema zaista predviđena za tu namenu – kvalitetne cevi, stiropor odgovarjućih karakteristika, razdelnici, sabirnici, spojevi i ostala prateća oprema, podno grejnaje može nadživeti objekat. Što praktično znači da ne postoji održavanje, briga o zameni, dotrajalosti – radi se jednom i nikad više ! Zato se preporučuju sistemska rešenja, kod kojih su svi elementi predviđeni da traju i da su kompatibilni međusobno.

 

         Mi sa sigurnošću preporučujemo REHAU sistemsko podno grejanje – cevi koje nemaju konkurenciju u kvalitetu, vek trajanja u podu sigurno duži od veka trajanja objekta ( garantuje se vek cevi u podu preko 50 godina, ali je sigurno daleko duži), jedina cev koja se usled nekog mehaničkog oštećenja (ubušibvanje poda kod montaža pragova, kada, wc-šolja i sl.  – bilo je takvih slučajeva) može nastaviti u podu i da se daje garancija na nepropusnost spoja. Sav prateći materijal i oprema su predviđeni isključivo za ovu namenu i najvišeg su nivoa kvaliteta.

REHAU -  nemačko sistemko podno grejanje.

 

Podno grejanje se primenjuje kod gotovo svih dimenzija, tipova i namena objekata:

·      Stambeni - jednoporodični i višeporodični

·      Prodajni - maloprodaje, saloni automobila, nameštaja, keramike..itd

·      Poslovni - kancelarijaski , upravni, sale za sastanke..

·      Ugostiteljski - restorani, sale za proslave, kafići

·      Proizvodni, magacinski, servisi

·      Turistički - hoteli, bazeni, spa centri…

 

         Prvi korak ako razmišljate o ovom sistemu je planiranje pri izgradnji ili renoviranju objekta.

Potrebno je objekat pripremiti i isplanirati sve dalje korake  da bi se sve odradilo kvalitetno i bez propusta.

 

Za sva pitanja i informacije obratite se našem timu, koji ima mnogo iskustva sa ovim sistemima, na objektima o 50-10.000 m2 površina.

Imamo odgovor i rešenje za svaku potrebu objekta i želju korisnika

Za sve informacije obratite nam se bez ustručavanja.

 

+381 (0)63 212 302

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

b_220_160_16777215_00_images_Podno_grejanje_rehau_varfionova2.jpg b_220_160_16777215_00_images_rehau-varionova-instalacijska-ploca.jpg  b_220_160_16777215_00_images_Podno_grejanje_rehau_varfionova_srce.jpg

PRATITE NAS NA:

BRENDOVI: